הכלל הבסיסי של האתיקה הרפואית הוא “ראשית, אל תזיק”. למרות זאת יש למרבה הצער מקרים שבהם נגרם נזק, ואפילו חמור, למטופל או מטופלת. במצב כזה עולות השאלות האם זוהי רשלנות ומהו הפיצוי ההולם אם כן. בכתבה זו תמצאו תשובות מפורטות.
ההבדל בין רשלנות לבין טעות
קודם כל חשוב להדגיש שמידת חומרת הנזק לא רלוונטית לשאלה האם מדובר ברשלנות (אבל כן משפיעה על גובה הפיצוי אם נקבע שהייתה רשלנות). כדי להבחין בין טעויות ופגיעות שעלולות להתרחש בהליכים רפואיים לבין רשלנות פותח “מבחן הרופא הסביר”.
המהות של המבחן הזה היא לשאול איך רופא אחר היה מתנהל באותה סיטואציה בדיוק: אם כל רופא סביר היה פועל אחרת, התפקוד של הרופא במקרה שגרם לנזק היה רשלני. אם לא, זוהי לא רשלנות רפואית. באופן טבעי לא קל להוכיח איך רופא סביר היה מתנהל, ולכן חשוב לפנות לעורך דין עם ניסיון בתביעות מסוג זה.
חוות דעת מקיפות ואמינות
עורך דין רשלנות רפואית, כלומר עורך דין שצבר ניסיון בתחום הספציפי של קבלת פיצויים בגין רשלנות של רופא או כל איש צוות רפואי אחר, יודע כיצד לבנות כתב תביעה שיוביל לתוצאות הרצויות. המפתח הוא חוות דעת של מומחים רלוונטיים, כשחשוב לדעת לאיזה מומחה לפנות בהתאם לנסיבות הרשלנות, ואיך להדגיש את המאפיינים הבעייתיים בהתנהלות שהובילה לפגיעה באדם. חוות הדעת חייבות להיות מקיפות ואמינות, על-מנת שבית המשפט ישתכנע (או לחילופין שחברת הביטוח אותה תובעים תבין שכדאי לה להגיע להסדר מתאים).
פירוט כל סוגי הנזקים
עוד סיבה לכך שרק בעזרת ניסיון רחב היקף של עורך דין רשלנות רפואית מובילה לפיצוי המרבי היא היכולת לדרוש פיצוי עבור כל סוגי הנזקים אשר יהיו “תפורים” באופן אישי לצרכי הלקוח. לשם כך עורך הדין יציג בכתב התביעה גם את כל הפגיעות הפיזיות (ויוכיח שהן קשורות לרשלנות), גם את הפגיעות הנפשיות, גם את אובדן כושר העבודה, בעבר ובעתיד, וכן את הדרישות הרלוונטיות לצרכי הנפגע (ניידות, עזרת הזולת, קנאביס, דיור ועוד ועוד). באופן דומה עורך דין תאונות דרכים מומלץ ישיג עבור לקוחותיו את הפיצוי המקסימלי המגיע להם עקב הפגיעה בתאונה.
במשרד עו”ד זלצר כבר סייעו לנפגעי רשלנות רפואית רבים, כולל במקרים מורכבים במיוחד, והניסיון מתורגם לשירות מקצועי ומועיל.